Hjælp børn i Indien

12030793_152835015062400_1889107339_nFor 4 år siden var vi i Indien og mødte en kvinde som har startet en skole i Indien for 14 år siden. Hun er fransk og er nu 76 år. Hun er den mest fantastiske og energiske kvinde jeg nogen sinde har mødt.

Desværre er hun blevet snydt af en af hendes ansatte som har underslået hende. Så hun har mistet skolen, som hun lige var blevet færdig med at opbygge, havde købt land og bygget en hel skole/børnehjem til 300 børn.

Nu er hun startet forfra igen i lejede lokaler (som er dyre). Hun har ca 200 børn, i alderen 3- 13 men skolen vokser hurtigt da behovet er stort. Bihar, som staten i Indien hedder, er den fattigste i Indien.

Hun har spurgt os om hjælp, vi støttet et barn, som vi har gjort siden vi var der, med 4000 kr om året. Men derudover har vi sendt penge når de har haft akutte behov. Så jeg har lige overført 5000 kr og i næste måned vil jeg overføre 10.000 kr. Men jeg ved jo at jeg ikke kan rede den skole alene. Selvom Indien er billigere end her, har det forandret sig meget på de snart 20 år jeg har haft kendskab til det.

Mummy Jee som damen kaldes bruger meget af sin tid på at lave lobby arbejde og inspirere folk, specielt i Frankrig, til at støtte disse børn. Men nu har hun mere end nok med at organisere med den nye skole, så hun har spurgt om vi kan hjælpe. Og jeg ved de fleste i min familie har råd til at hjælpe, så derfor kontakter jeg jer.

De fleste af børnene som kommer til skolen er hjemløse. Hun giver dem mulighed for et liv med uddannelse i stedet for at blive tiggere på gaden. Det er flotte børn/ mennesker, som faktisk får muligheden for at tage videre uddannelse. Da Mummy Jees hjælp ikke slutter når de går ud af hendes skole, men hun forsøger at hjælpe dem at følge sine drømme og bryde kastesystemet.

Så jeg undre om der er nogen af jer som har lyst til at hjælpe?

Hvis man vil blive fadder for et barn så koster det 30 € om måneden (ca 250 k). Man kan også betale pr. halvår eller helår. Hvilket jeg har gjort for at slippe overføringsudgifterne hver måned. Man kan også bare give et valgfrit engangsbeløb.

Jeg betalte selv 175 kr nu da jeg overførte igennem western union. Så jeg er i gang med at åbne et konto i Handelsbanken i DK, hvor jeg tænker at dem som vil, kan overføre penge, så kan jeg betale overførelsesavgiften for flere personer samtidig fra mine kontoer i Dk, Sverige og Norge. Man kan også overføre penge direkte til Mummy Jee selv. Man får altid kvittering fra Mummy Jee’s Trust på de penge man overfører.

Når man er fadder får man minimum information to gange om året med information om hvordan det går i skolen for eleven. Man får et personligt brev og evt. tegning eller lignende. Man kan selv vælge om man vil tage mere kontakt. Børnene i Indien synes det er spændende at have kontakt med ”os” og få information om vores liv, eller om vi sender billeder af vores familie.

Vi skal til Bodhgaya og skolen igen til nytår, hvor vi alle 4 skal afsted (sidste gang var Melissa ikke med) så jeg regner med at Melissa også skal blive fadder til en pige i hendes alder. Mira kalder Puja, det barn vi er fadder for nu, for hendes søster, og glæder sig meget til at se hende igen. Når vi skal ned kan vi også tage gaver med til ”jeres” fadderbørn.IMG_1559_01

Så om du mærker at dette resonerer i dit hjerte og giver mening for dig, så er der mange som vil være taknemmelige for din hjælp.

For mer information se: www.mummyjee.org

Dette indlæg blev udgivet i Blogg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>